Annons

Rättegång mot 23-åringen börjar på måndag

På måndagsmorgonen fick polis och åklagare besked från rättslakare att de nu fått svar på de prover man tagit på den 78-åriga kvinna som miste livet vid en incident på Infartens parkering den 29 mars. Detta innebär att åtal kommer att väckas i morgon onsdag vilket i sin tur medger att en rättegång kan starta redan på måndag nästa vecka.
– Rättegången hålls på måndag, torsdag och fredag nästa vecka. Var den kommer att hållas vet jag inte men klart är att det kommer att bli i antingen Helsingborg eller Malmö. Anledningen är att rättegången kommer att hållas i en säkerhetssal och sådana har vi bara i de två städerna, säger Magnus Lörd på Landskronapolisen och konstaterar att fallet nu är avslutat för deras del.
– Nu är det åklagare och försvar som tar över och det känns skönt. Vi har jobbat hårt och är nöjda med vår insats.
Vad som står i obduktionsresultatet vill inte Magnus Lörd gå in på.
– Det kommer att bli offentligt i morgon då åtalet väcks. Först då kommer vi att uttala oss, avslutar polisen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser