Annons

Dokumentär roadmovie tar avstamp i LandskronaStures bilresa tar pulsen på befolkningen

Producent Bengt Andersson och fotograf Thomas H Johnsson filmar åter tillsammans. Senast det begav sig var i musikdokumentären ”Om sakernas tillstånd, då man följde reggaebandet Svenska Akademien. Nu tar man med sig sångaren från den filmen, Carl Martin ”Sture” Vikingsson på vagnen, när man under Kristihimmelfärdshelgen beger sig ut på en resa som varar fram till slutet av valrörelsen.
Första nedslaget blir i Landskrona där både Carl Martin och Thomas har sitt ursprung, berättar Bengt Andersson.

Genom att göra ett antal stopp på slumpmässigt utvalda platser i Sverige hoppas filmteamet ta pulsen på var Sverige befinner sig i dag. Ciceron på resan är Carl Martin Vikingsson, numera riksdagskandidat för Miljöpartiet i valet 2010.
Ingenstans i filmen kommer det dock att framgå för vilket parti han kandiderar. Det är oväsentligt och filmen är inte partipolitisk, poängterar Thomas H Johnsson och berättar att synopsen är den att ”Politikern”, reser runt i landet i en röd SAAB för att ta reda på hur han bäst skall representera folket.
– Vi följer Sture på hans bilresa genom Sverige där han på ett improviserat vis tar reda på vad som rör sig i människors tankar. Inga platser är utvalda, utan oftast blir det väl jag som skriker till; ”Kör in här i Svenljunga” och så stannar vi kanske till vid en biltvätt eller någon annanstans där jag bedömer att det bildmässigt blir bra, säger Thomas.

Annons
 

– Lika lite som vi vet var vi stannar, så vet vi vilka karaktärer som får plats i filmen. Det får ge sig efterhand. Sture är den enda karaktär som vi i nuläget vet något om. Han är oblyg och som politiker måste han ta reda på vad som är viktigt för folk, sen återstår det och se vilka drömmar och förhoppningar som svensken går och bär på, avslutar Thomas H Johnsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser