Annons

Grupp tillsätts med fokus på varvsudden

Igår skrev vi om Öresundsvarvets satsningar på varvsudden vilket kan skapa mer än tusen arbetstillfällen inom loppet av några år. Idag säger Landskronas stadsdirektör, Peter Billquist att staden kommer att vara behjälplig i största möjliga mån och att förberedelserna redan tagit fart.
– Vi träffade representanter för Öresundsvarvet för någon vecka sedan och vi beslutade då att tillsätta en grupp bestående av representanter från olika förvaltningar samt folk från varvet. Dessa ska så fort som möjligt sätta sig ner och skissa på hur projektet ska se ut och hur det ska ros i land. Vi som kommun har ett stort ansvar att hjälpa till.

Att satsningen kommer att bli en utmaning är Peter Billquist övertygad om.
– Det kommer att innebära mycket arbete med allt från logistik till bostäder, kommunikationer och annat. Men det är en positiv utmaning som den nya gruppen kommer att ta tag i. Det här är mycket viktigt att allt fungerar. Det är sådant som skapar ett gott företagsklimat.

Annons
 

Landskrona stad ligger just nu i startgroparna för att söka efter en näringslivsdirektör. En sådan hade varit självklar i den aktuella ”varvsgruppen”. Någon ny direktör lär det dock inte bli förrän tidigast till hösten.
– Nästa vecka kommer vi att annonsera efter en näringslivsdirektör och innan semestrarna räknar jag med att ha ett namn. Det är dock så att oftast så har personer av denna dignitet redan arbete och måste säga upp sig. Därför är det svårt att säga exakt när en näringslivsdirektör kan tillträda. I en bra värld blir det dock aktuellt till hösten, avslutar Peter Billquist.

Läs mer: Tusen jobb skapas på Varvsudden

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser