Annons

Klart att Strand blir klinikAlliansen splittrad för första gången i KS

Som Landskrona Direkt kunde avslöja redan på Valborgsmässoafton så har den sista tallriken burits ut från köket i restaurangen på Strandpaviljongen. I går tog kommunstyrelsen det formella beslutet att ge servicechefen Per-Olov Karlsson i uppdrag att teckna avtal med Citadellkliniken HB. Något som innebär att lokalen för restaurangverksamhet byggs om till klinik.

Det smått historiska beslutet, under innevarande valperiod – togs sedan moderaterna avvikit från Alliansen och istället valde att gå på socialdemokraternas linje. Det hör till saken att Alliansen inte tidigare varit splittrad i någon fråga. Förslaget antogs efter votering med röstsiffrorna 7 (M och S) för, 3 emot (FP) och 3 (SD) avstod.

Annons
 

Strandpaviljongen har en minst sagt brokig historia från de första dansstegen 1892 fram till och med årets konkursade krögare. Måndagen den 19 april 1993 minns många Landskronabor med fasa sedan de varit nere och bevittnat de förkolnade resterna av den klassiska paviljongen. På rekordtid beslutades och byggdes ett nytt och påfallande likt det nerbrunna huset upp igen. Det nya Strand kunde invigas lagom till Valborg 1994. Efter det lyckade premiäråret har Strand sedan inte burit sig. Från 1995 och fram till dags dato har ett otal krögare provat lyckan men Landskronaborna har svikit Strand som nu istället helt och hållet kommer att inhysa en av Sveriges största privata kliniker inom estetisk plastikkirurgi.
– Visst hade jag önskat att vi även nu kunde driva 70- och 80-talets danspalats men den tiden är förbi. Vad vi nu gör är att säkra hyresintäkter som kan göra nytta i välfärden inom skola och omsorg. Dessutom skapar det nya arbetstillfällen, säger Niklas Karlsson (S).

Nyss hemkommen från valkampanjer i Köln och London har kommunstyrelsens ordförande, Torkild Strandberg (FP) åkt på två tuffa snytingar. Utöver Strandfrågan har moderaterna aviserat att de inte tänker ställa sig bakom fler så kallade frivilliga drogtester av grundskoleelever.
– Vad beträffar drogtesterna så har vi säkert inte sett slutet på det. Att vi har väldigt olika uppfattningar i Strandfrågan och att vi denna gång drog det kortaste strået är inget jag drar allt för stora politiska växlar på. Jag fick skriva en reservation och det var väldigt länge sedan sist.

– Jag är övertygad om att Strandpaviljongen rätt utnyttjad kunde utgjort en stor resurs för Landskronas invånare och för besökande gäster men nu har ”fel” beslut fattats och det är synd, säger Torkild Strandberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser