Annons

Tämligen lugn valborgshelg

Valborgshelgen resulterade i en blandad kompott begångna brott i Landskrona. På Östergatan skedde ett lägenhetsinbrott någon gång under natten till lördagen.
Där har vi funnit brytmärken på ett fönster och 2 800 kronor i kontanter plus guldsmycken, digitalkamera och mobiltelefon uppges ha stulits ur lägenheten, säger Charley Nilsson, polisens informatör i Nordvästskåne. Samma natt fick man också rycka ut till ett bråk på Löpargatan.
– Där fanns två killar, 17 respektive 18 år, som målsägare, kommenterar Charley Nilsson.
– Fyra andra killar är misstänkta för misshandel, och en 19-åring greps för detta men släpptes senare.
Brott mot knivlagen gjorde sig en 15-åring misstänkt för när han visiterades av polisen i närheten av Pilängskolan på lördagskvällen.
– Vi kom dit efter ett larm om pågående bråk vid fritidsgården där, säger polisens informatör.
En person sprang då från platsen, vi visiterade två ynglingar som befann sig där och fick så småningom tag på den flyende killen också. På en av pojkarna påträffades såväl en hemmagjord batong som en så kallad butterflykniv.
Natten mot söndagen bröt sig så någon eller några in i lokaler tillhörande Borstahusens camping.
Man hade tagit sig in genom en krossad ruta och stulit godis, cigarrer och yatzyspel, konstaterar Charley Nilsson. Blodspår har säkrats på platsen.
På söndagskvällen fick också ett grossistlager på norra industriområdet påhälsning, varvid inbrottstjuvarna kom över cigarretter och snus till ett sammanlagt värde av 33 000 kronor.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser