Annons

Äldreveckan lockar till aktivitet

Uppskattat i Småland och Blekinge. Nu kommer Äldreveckan till Landskrona. I vecka lägger Landskrona stad extra fokus på den äldre delen av befolkningen. Äldreveckans syfte är att sprida kunskap och visa på forskning inom äldreomsorg samt inspirera till aktiviteter som främjar hälsa och livskvalitet.
– Vår ambition är att ha något som fångar äldre från 60 år och uppåt, säger Maria Colberger, äldrepedagog.
Äldreveckan arrangeras av Anhörigcentrum som i samarbete med en rad skilda aktörer arbetat fram ett programblad med ett brett utbud.

Flera av stadens Äldreboenden öppnar upp delar av sin verksamhet och erbjuder aktiviteter som ”akvarellmålning i sinnenas rum”, trädgårdscaféer, fotoutställningar och taktil massage. På Folkets Hus blir det kaktävling, mannekänguppvisning och dans till levande musik.
– Dessutom erbjuder Arbetarrörelsens arkiv en intressant förmiddag i arkivet, tillfogar Maria Colberger.

Annons
 

Som avslutning på veckan bjuds stadens alla äldre in till koloniområdet på Citadellet där Bäljadragets dragspelare håller igång publiken. Ringlekar utlovas och även barn är välkomna. Äldreveckan invigs idag på Fröjdenborgs träffpunkt Artillerigatan 5. Äldreveckans programblad kan hämtas på Anhörigcentrum Norra kyrkogränd 17, Landskrona stadsbibliotek eller Fröjdenborgs träffpunkt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser