Annons

Hela Strandpaviljongen blir plastikklinik?

Om plastikkirurgerna, Johan Nordquist och Peter Cosmo får bestämma blir det klinik i hela Strandpaviljongen framöver.
Johan Nordquist befinner sig i skrivande stund på en läkarkongress i USA men Peter Cosmo säger att det inte kommer att bli någon restaurang eller annan publik verksamhet i de ärevördiga lokalerna.
– Det finns det inte utrymme för eftersom kommunen vill ha oss bägge kvar och inte vågar ta ställning, säger han och syftar på att de båda lämnat in vars ett förslag.
– Landskrona förlorar en publik verksamhet på Strandpaviljongen i och med det förslag som man erbjuder, fortsätter han.

De båda plastikkirurgerna som redan idag driver verksamhet i delar av Strandpaviljongens lokaler erbjöds av kommunstyrelsen hyreskontraktet till restaurangdelen, under förutsättningen att de skulle samarbeta. Var för sig hade dessa tidigare lämnat in olika anbud; Peter Cosmo tänkte sig ett café idelar av lokalerna samt en utbyggd klinik medan Johan Nordquist ville låta krögaren Poul Lorenzen driva restaurangverksamhet i en del av utrymmet.

Annons
 

Senast den 6 maj ska nu deras gemensamma anbud vara klart för godkännande av kommunstyrelsen.
– Vi har haft en sittning inför detta, säger servicekontorets förvaltningschef Per-Olof Karlsson.
– Där framkom det att Cosmo och Nordquist har för avsikt att lämna in ett gemensamt anbud vad gäller lokalernas användande, säger förvaltningschefen.
Pekar det då i riktning mot café, restaurang eller kanske någon helt annan verksamhet?
– Det vet jag faktiskt inte, vi förde allmänna resonemang och jag har begärt in deras förslag till idag (torsdag) eller senast fredag, för vidare godkännande av kommunstyrelsen. Vi får se hur detta förslag ser ut, svarar Per-Olof Karlsson.

– Skulle så vara fallet att man nu stryper den publika delen är det inte vad vi tänkt oss, säger Niklas Karlsson, socialdemokrat som i KS fick med sig moderaterna och sverigedemokraterna på att ge anbudet till kirurgernas gemensamma bolag Citadellkliniken HB.
– Det börjar bli för mycket politik i denna historia nu och det känns olustigt. Jag trodde vi var klara med ärendet i KS, avslutar Niklas med en suck.

Med tanke på de turer som varit så talar nu mycket för att man åter nått ruta ett och får börja om hela proceduren igen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser