Annons

Vattentornet fortsatt stängt för allmänheten

Runt Landskronas nya vattentorn nere vid promenadstråket Linjen förkunnar avspärrningsbandet att ”Rivningsarbete pågår”. Fullt så dramatiskt är det dock inte, intygar Kåre Larsson, förvaltningschef för Teknik och stadsbyggnad.
– Vi byter ut en del skydd på den övre plattformen. Det rör sig främst om upprostade stålställage.

På Facebook har det nyligen startats ett upprop för ett öppet vattentorn. Initiativtagare är landskronabon Marko Huttunen som betonar att gruppen är helt politiskt obunden.
På en vecka har 237 medlemmar gått med i gruppen. Det är fantastiskt. Det är viktigt att det skapas grupper som är ”för” någonting och inte bara ”emot”, säger han och förklarar att syftet med gruppen är att vattentornet upprustas så att det åter kan öppnas för allmänheten.
Marko ser också gärna att det öppnades någon form av caféverksamhet uppe i tornet.
Dilemmat är för låg omsättning. Ekonomin skulle inte gå runt med tanke på de investeringar som i sådana fall måste göras, säger Kåre Larsson och uppskattar att bara upprustning av hissarna skulle gå lös på en miljon kronor.
– Att hålla tornet öppet som ren kuriosa skulle bli alldeles för dyrt, konstaterar förvaltningschefen.
Exakt när vattentornet stängde för allmänheten vet Kåre Larsson inte.
– Jag har arbetat i Landskrona sedan 2002 och under den tiden har allmänheten i princip inte haft tillträde. Det måste ha varit i slutet av 90-talet som sista turen gick upp i tornet, avslutar Kåre Larsson.

Annons
 

Gruppen, ”För ett öppet vattentorn” hittar du på:
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=116641185020157&ref=ss

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser