Annons

Landskrona med i regionalt nätverk

Landskrona har engagerat sig i ett regionalt nätverk för samverkan, allt för att vara med då regionen ska försöka stärka konkurrenskraften gentemot andra regioner i framtiden. Det är framför allt i Lund som det satsas rejält vad gäller forskning inom allt från medicin och fysik till teknik. I satsningen ingår bland annat byggandet av ESS (European Spallation Source).
– För Landskronas del är det viktigt att vara med från början. Det är många människor som kommer att flytta hit till regionen för att arbeta och vi vill vara ett alternativ för dessa, säger Torkild Strandberg, ordförande i kommunstyrelsen i Landskrona.

Anette Orheim är samverkansansvarig på Lunds Universitet och sitter med i en projektgrupp som ska arbeta för samverkan mellan kommunerna i regionen som helhet.
ESS kommer att påverka alla kommuner i omkretsen och så kommer även andra projekt, till exempel MAX IV, säger Anette Orheim och betonar vikten av samarbete för att öka konkurrenskraften.
– Regionala nätverk är viktiga i en global värld.

Annons
 

I projektgruppen ingår personer från samtliga kommuner i regionen och så även från Landskrona stad vilka betalar 90 000 kronor per år under tre år.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser