Annons

Hjördis aktuell med utställning i Åstorp

Hjördis Thelander är en konstnär med många järn i elden som genom åren har hunnit med ett stort antal utställningar. Till helgen är hon aktuell med en utställning på Galleri Hultman i Åstorp.
– Jag har målat och tecknat hela mitt liv – mitt första verk , vid ett års ålder, var en väggmålning utförd med blyertspenna på väggen ovanför min spjälsäng, berättar Hjördis.
– Min mor var själv konstnärlig, trots detta förstörde hon mitt mästerverk med en disktrasa!

Väggmålningar har hon fortsatt med,  i viss utsträckning, bland annat på Landskrona sjukhus och under utställningen om Tyho Brahe på konsthallen. Det har blivit både små och stora format. ”Havet och de gröna kullarna” är en målning som finns på Karlslundsbadet och sträcker sig över 6 x 1,5 meter.
– Sen går jag gärna in i petigheter med små format, där är det illustratören som kommer fram i mig, säger Hjördis.

Annons
 

Hjördis Thelander utbildade sig till reklamtecknare och illustratör.
– Efter detta har jag arbetat på reklambyråer, marknadsavdelningar, på tidningar som reporter och i viss mån som fotograf.
Som projektanställd under flera år inom den legendariska fria teatergruppen Skånska Teatern, jobbade hon med marknadsföring, affischer, program, kulisser, scenografi, dekor och rekvisita.
– Inom Svenska kyrkan, Landskorna församling arbetar jag just nu med marknadsföring foto, journalistik och information.

Under den senaste 20 åren har landskronakonstnären arbetat i egen firma med olika projekt – trycksaker, utställningar, väggmålningar, företagsmässor, tv-dekor, logotyper, illustrationer, med mera.
– Av och till, undervisar jag större och mindre grupper i Vedic Art – läran om konsten och livet. Vid min separatutställning och hittills största ”målerikurs” , 2009 på Landskronadagen,  satte jag igång cirka 200 personer i måleri på temat ”Skapelsen” – med den vediska principen ”Rymd” – i Sofia Albertina kyrka, avslutar Hjördis.

Utställningen på Galleri Hultman i Åstorp har vernissage på lördag klockan 13.00 och pågår sedan fram till den 19 maj.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser