Annons

Anlagda bränder i bilar och båtBrandskadad man dök upp på brandstationen

En 24 meter lång båt, som låg på land för ombyggnadsarbeten, började på lördagskvällen brinna i Lundåkrahamnen.
– Vi fick larm om explosion och rökutveckling på båten, kom på plats och gick efter en riskbedömning ombord med rökdykare, berättar räddningsledaren Janos Sari.
Två mindre brandhärdar upptäcktes och släcktes ganska snabbt, men elden skulle ta ny fart.
– Det började också brinna intill båtens motor, och vi fick slå in ett par ventiler och fylla upp med skum för att släcka slutgiltigt, säger Janos Sari.
Vittnesuppgifter från platsen talar om en bil som körde iväg strax efter explosionen.
– Under släckningen inkom också larm om flera bilbränder, något som gjorde att vi fick dela på oss, säger räddningsledaren och berättar också om en brandskadad man som dök upp på brandstationen efteråt.
– Mannen ska ha befunnit sig vid den brinnande båten. Han plåstrades om och vi fick dit polisen. Tillsammans med våra brandutredare ska de nu också medverka i en utredning om det inträffade.
Någon gång mellan 21.30 och 21.50 fattade också fem parkerade bilar vid Idrottsvägen eld.
– De var helt övertända och tre av dem gick inte ens att identifiera, säger polisens informatör Charley Nilsson. Man lyckades begränsa vidare spridning av elden och skadegörelse genom brand är rubriceringen på brottet.
– Vi har en del vittnesuppgifter, men vill gärna komma i kontakt med flera som kan ha sett något på parkeringen vid Idrottsvägen, säger Charley Nilsson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser