Annons

Alléskolan bjöd på skönsång på Rådhustrappan

Idag var det åter dags att hissa jubileumsflaggorna i Landskrona.
– Eftersom Landskrona blev stad den 20:e i månaden mars år 1413 uppmärksammar vi den 20:e i varje månad genom att hissa jubileumsflaggorna vid Rådhuset, Stadshuset och Stationen, förklarar Christin Nielsen som leder planeringen inför det kommande jubileet.

Idag togs 80 barn från Alléskolans klass 1-3 att emot av kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg. Först var barnen behjälpliga med flagghissningen innan det var dags att sjunga på Rådhustrappan.  Barnen framförde en alldeles egen Landskronasång. På melodin till The Lion Sleeps Tonight hade barnen skrivit en text om Landskrona, kolonierna och Alléskolan.
– Fantastiskt, tyckte Lennart Söderberg som spontant ville se låten på en skiva.
– Det måste vi undersöka, lovade han och berömde kören som den bästa hittills.
Eftersom evenemanget denna gång kommit med som ett inslag under Hälsoveckan hade man valt att som nästa nummer framföra en sång om det viktiga mellanmålet. Som avslutning fick publiken lyssna till en vårvisa.

Annons
 

Se webb-tv inslag filmat med mobilkamera:
Alléskolan sjunger på Rådhustrappan

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser