Annons

23-åringen häktades om

På tisdagen var det dags för nya häktesförhandlingar mot 23-åringen som är misstänkt för bland annat vållande till annans död. Vice chefsåklagaren Göran Olsson ville att 23-åringen skulle omhäktas medan försvarsadvokat Leif Silbersky ville att 23-åringen skulle släppas på fri fot. Lunds tingsrätt gick på åklagarens linje och viss tumult uppstod då beslutet meddelades.

Även innan häktesförhandlingarna uppstod en del turbulens då det inte fanns sittplatser till alla som ville vara med. Dessutom fick polis gå emellan då några privatpersoner försökt förhindra pressens fotografer att ta bilder.
Några sittplatser behövdes dock inte då förhandlingarna skedde bakom lyckta dörrar på begäran av Göran Olsson.

Annons
 

Den 23-årige mannen har erkänt att han befann sig på platsen då kvinnan föll så illa att hon omkom av sina skador, men har hävdat att hans avsikt aldrig var att skada eller döda. Hans försvarsadvokat Leif Silbersky har talat om händelsen som ”en ren olycka”.

Åtal ska vara väckt den 4 maj.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser