Annons

Stort deltagande i pistolskytte

Det har varit en intensiv helg för Landskrona PK:s skyttar. Lördagen bjöd på fint väder och en trevlig tävling i form av Hermanssons Minne där 21 skyttar ställde upp. Denna tävling instiftades en gång av Bertil Hermansson som en damtävling och har sedan utvecklats till en tävling där nybörjare kan tävla med de mer erfarna skyttarna. Reglerna innebär att nybörjarna får skjuta fler antal skott i fyra av de fem serierna som tävlingen gäller. Maximalt antal poäng är 250. Denna tävling är klubbens enda handicap-tävling. Nybörjare får extra skott beroende på i vilken klass man är placerad. I år vann nybörjaren Pontus Lagerberg före Marcus Olsson och veteranen Kenneth Johannesson.

På söndagen arrangerade klubben kretsens fjärde fältskjutning. Detta är ett större arrangemang som kräver ca 40 funktionärer på tävlingsdagen och mycket arbete i förväg. De 195 startande från 27 föreningar fick skjuta på de drygt 200 tavlorna som iordningsställts under ca två månader. Banläggaren Fredrik Loord med medhjälpare fick mycket beröm för en rolig tävling och lagom svår eftersom endast tre skyttar fick fullt antal träffar på de åtta stationerna.

Annons
 

Bästa resultat i klubben uppnådde Björn Svensson med 44 träffar som gav en tredjeplats i Veteraner yngre, Kenneth Johannesson blev sjua i samma klass på 40 träffar och Fredrik Loord kom på 11:e plats i C2 med 40 träffar.

Resultat Hermanssons Minne:

Pontus Lagerberg 244
Marcus Olsson 238
Kenneth Johannesson 237
Mats Johansson 232
Håkan Ohlsson 231
Fredrik Loord 230
Björn Svensson 229
Christel Borg 221
Carl-Albert Loord 220
Björn Persson 219
Jonas Olsson 214
Dan Johansson 214
Leif Kulander 213
Öjvinn Hallgren 212
Ulf Lundgren 212
Irene Svensson 210
Michael Holmberg 204
Willard Westerlund 193
Göran Andersson 182
Arne Carlstedt 169
Winnie Andersen 156

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser