Annons

Satsningar på baden i Borstahusen Citystranden överges

Badsäsongen är, förhoppningsvis, inte så långt borta och i flödande aprilsol sattes de nymålade badtrapporna vid Cement i vattnet. Landskrona kan även till den kommande sommaren stoltsera med tre så kallade Blå-flagg stränder.
– Det handlar om våra mest välbesökte stränder; Cement i Borstahusen, Campingplatsen och Lill-Olas, säger Tom Sörensson på Fritidsförvaltningen. Förutom den bibehållna kvalitetsmärkningen som berör vattenkvalitet, utrustning och underhåll, är också nya satsningar att vänta.
– Vi fortsätter att förbättra och utveckla stränderna vad gäller aktiviteter, tillgänglighet och service, berättar Tom Sörensson och pekar på kommande nyheter vid Cement.
– En rutschbana av ”60/70-tals modell” som leder rakt ut i plurret blir ett komplement till hoppflotten som vi redan haft där ett antal badsäsonger. Här tänker vi målgruppsorienterat för ungdomar från tolv år och uppåt, säger han.
Närmare stranden kommer det också att finnas en vattenrutschbana för de mindre barnen, samt en fontän som ska vara belyst under kvällstid.
– Det kommer också att sättas upp en ny väderstation som förutom temperaturer och vindar även ska visa på UV-strålning och som kan följas via stadens hemsida.
Vad Citystranden under Vattentornet beträffar görs det dock inga satsningar inför sommaren.
– Den har vi lämnat, det skulle medföra enorma kostnader och i stället fokuserar vi på de tre ”stora” badplatserna, säger Tom Sörensson. Löpande underhåll kommer att ske under sommaren, dock inte längs själva strandkanten, utan endast längre upp mot rekreationsområdets toalettbyggnader.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser