Annons

Ven-Trafiken får tillbaka pengarna

I ett brev till två banker i Spanien krävde Landskrona stad i februari tillbaka de cirka 20 miljoner kronorna man förskottsbetalt till ett spanskt varv för en ny Venbåt. Dessutom hade man en försäkring på 10 miljoner kronor som skulle täcka omkostnader i samband med konkursen av varvet. Affären riskerade bli en långdragen historia men Landskrona Direkt kan nu avslöja att de 10 miljonerna redan betalats tillbaka och att de 20 miljonerna betalas ut inom kort.
– Det rör sig om 2 087 400 Euro som vi får på tisdag nästa vecka, sen får vi se om vi får någon ränta, säger Bengt Meuller, vd på Ventrafiken.

Någon ny order på båt har inte tecknats ännu.
– I första vändan fick vi in förfrågningar från cirka 25 varv som ville bygga Venbåten. Dessa har vi nu gått genom och reducerat ner till några varv. Hur många det rör sig om får jag inte avslöja, säger Bengt Meuller.
– Jag räknar dock med att vi ska ha hittat en skeppsbyggare inom ett par månader och sedan skriva kontrakt i juni och om allt vill sig väl så har vi en ny Venbåt 2012, avslutar Ventrafikens vd.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser