Annons

Nya fyrar på plats i sommar

Arbetet i Landskronas hamninlopp rullar på i vårsolen, efter att hamnbotten först muddrats för att djupet ska överensstämma med sjökortens angivelser, har turen nu kommit till de båda inseglingsfyrarna.
– Farkosten som ligger intill dessa i inseglingsrännan är helt enkelt en borr som är i gång med arbeten med fyrarnas fundament, förklarar vd:n för Landskrona Hamn, Lars Nilsson.

De två befintliga fyrarna, som i många år hälsat sjöväga besökare välkomna till den gamla hamnstaden, har med tiden blivit omoderna och motsvarar inte de krav som Sjösäkerhetsverket ställer. Alltså kommer de att bytas ut mot modernare varianter, försedda med så kallad vipparm, något som är säkrare vid eventuella påseglingar.
– Arbetet flyter på enligt tidsplanen och de nya fyrarna ska vara på plats i andra halvan av juli, säger Lars Nilsson. Hamnarbetena kommer att kosta staden omkring sju miljoner kronor, och när avståndet mellan fyrarna också utökats kommer exempelvis Öresundsvarvet att kunna ta emot större fartyg för underhållsarbeten.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser