Annons

Omar boxas senior-SM

Under påskhelgen bärgade Landskronakillen Omar Abdul-Majid ännu ett guld till det välfyllda prisskåpet då det blev seger i boxningsturneringen Pyynikki Cup i Tammerfors.
– Vi var sex boxare i 57-kilosklassen, bland annat två finländare som jag besegrade bägge två, berättar det femtonåriga storlöftet som normalt boxas för Lund men nu representerade svenska U-landslaget. 5-0 och 4-1 blev segersiffrorna mot dessa hemmaboxare, varav åtminstone finalmotståndaren var svårboxad.
– Han var lång och höll främre handen långt ute i sin gard.
– Men jag kom in på honom ändå och träffade hårt i magen,
säger den segervane Omar.

Den 29 april är det dags för senior-SM i Norrköping, och där ställer blott femtonårige Omar upp, hur känns det att ställas mot seniorer som kanske är på väg mot trettioårsstrecket?
– Spelar ingen roll vem jag får möta, svarar han då, samtidigt som han dock börjar spekulera om en tjugoettårig, förstarankad Angeredsboxare som enligt uppgift ska vara ett hett namn för London OS.

Annons
 

Senior SM kan väl dock vara en bra uppvärmning inför Ungdoms EM i juni, en turnering som Landskronakillen  också är klar för.
– Där ställer jag upp i 54-kilosklassen, inga problem, jag väger 55 nu, förklarar han och tränar på som vanligt.
– Ja, jag åker till Lund fyra kvällar i veckan, de dagar jag är ledig joggar jag här hemma. Sista veckan innan tävling tränar jag lättare, tar inte i lika mycket på passen, för att bli riktigt sugen.

Hittills har denna säsong inneburit sexton matcher för Omar som avgått med segern i tolv av dessa. Och mer ska det bli alltså, ända in på sommaren. Men hur blir det då med Omars stora idol Floyd Mayweather, och dennes beramade titelmatch?
– Nu är det framskjuten till 1 maj, vet han blixtsnabbt att berätta. Har han då själv några likheter med ”Pretty Boy Floyd”?
– Nä, han har en sådan svår stil så det går inte att likna honom, skrattar Omar avslutningsvis.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser