Annons

SSU och DSU träffade gymnasister

Idag genomförde Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, tillsammans med sin danska systerorganisation DSU sin första gemensamma valkampanj inför det svenska valet den 19 september. Syftet med den svenskdanska valkampanjen är att få unga att rösta på (S) genom att peka på resultaten av de borgerliga regeringarna i Danmark och Sverige. På förmiddagen besökte SSU och DSU Allvar Gullstrandgymnasiet och på eftermiddagen Selma Lagerlöfgymnasiet.
– Eftersom jag kommer från Danmark kan jag ge en bild av hur farligt för välfärden nio års högerstyre kan vara. I Danmark har högerpartiernas politik marginaliserat fler och fler människor och den allt hårdare retoriken har lett till ökad segregation i samhället. Det som smärtar mig mest är att den danska regeringen trots den uppenbart negativa utvecklingen fortsätter att sänka skatterna för de allra rikaste istället för att satsa på välfärden, säger Peter Hummelgaard Thomsen som är ordförande för DSU.

–  Det är nu hög tid att vi får igång ett samtal med de unga väljarna om höstens val. Borgarna har sedan 2006 börjat rasera den svenska välfärden, men det har ändå inte alls gått så långt som i Danmark. Vi är därför glada att vi idag har med oss Peter Hummelgaard Thomsen från vår systerorganisation i Danmark. Han kan berätta om den danska situationen där även främlingsfientliga Dansk Folkeparti har fått ett stort inflytande i politiken, säger Magnus Manhammar, kampanjansvarig för SSU.

Annons
 

– Den danska situationen där den borgerliga regeringen öppet samarbetar med det främlingsfientliga Dansk Folkeparti är ett mardrömsscenario för en modern välfärdsstat. Regeringen har ivrigt påhejade av Pia Kjaersgaard spridit fördomar om invandrare och muslimer, vilket skapat än större klyftor i landet. Danmark är ett land i politisk och moralisk kris. Jag tycker att det borde fungera som ett avskräckande exempel för de svenska väljarna, avslutar Peter Hummelgaard Thomsen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser