Annons

Musikaliskt strandhugg av barnprogram11-årings dröm i uppfyllelse

Den portabla inspelningsstudion är installerad i föräldrahemmet, programledarna Johan Östberg och Helena Rask håller på med förberedelserna inför videoinspelningen medan huvudpersonen, Fabian Hast 11 år, gör ett strandhugg utanför och försöker locka till sig måsarna med hjälp av lite fiskrens. Strand och hav, tång och måsar är några av motiven till musikvideon som just ska spelas in.
– Vi kommer att lämna det här huset med fisklukt, tångräkor och fikasmulor överallt är jag rädd, skrattar ”videofixaren” Gitte Östling från SVT när sällskapet återvänt till inspelningsplatsen och jagar tångloppor i köket. Fabian har skickat in ett låtförslag till barnprogrammet BoomShakalack och nu ska låten, videon och hela programmet spelas in hemma hos honom i Landskrona under tre dagar.
Jag har gjort en låt tidigare, då var det hip-hop, denna är lite lugnare, förklarar Fabian.
Fast refrängen är inte så lugn! Det här är jättekul, säger han.
Johan Östberg trycker på play och spelar upp resultatet av gårdagens arbete.
Lukten av havet och vinden i håret, sjunger Fabian i inledningen av vad som kan vara något av årets sommarhit.
– Det låter bra, en riktig bluesdänga, berömmer Helena Rask.
Jag och Fabian tog en promenad på stranden och letade inspiration och ord till texten som vi sedan skrev ihop, berättar hon. Huvudpersonen själv sjunger och agerar spontant och nästan på rutinerat.
– Skulle du vilja gästa oss på karnevalen i sommar?, blir frågan från de helnöjda programledarna. Vad sommaren kommer att innebära för Landskronapågen Fabian återstår väl att se, klart är i alla fall att hans och Johans och Helenas avsnitt av det populära programmet kommer att sändas under tidig höst i SVT:s Barnkanalen.


Tångräkor på rymmen i Familjen Hasts kök.

Annons
 


Fabian Hast och Helena Rask diskuterar videoinspelningen allt med produktionsgänget förbereder nästa scen.


Med ett handslag bekräftas att Fabian kommer att gästa Helena och Johan under deras spelning på karnevalen i sommar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser