Annons

Hjulen snurrar för cykelhandlare

Några som definitivt märkt att våren är kommen är cykelhandlarna på Cykelmekano. Efter en lång vinter är det nu full ruljans. Då Landskrona Direkt träffar ägarna Tony Persson och Janne Laamanen dyker en dam upp för att hämta en unik cykel, en handmålad historia som går i randigt, och eftersom vi är i Landskrona är dessa naturligtvis svart och vita.
– Min förra cykel stals för ett och ett halvt år sedan och så fick jag reda på att Cykelmekano skulle auktionera ut en BoIS-cykel och då bjöd jag, säger Margareta Ohlsson, då hon hämtade sin cykel.
Det är så vacker. Titta bara på cykelkorgen. Och där är Henke Larssons autograf. Den ska jag cykla på till BoIS premiärmatch mot Degerfors i morgon (läs idag), strålar Margareta.

Tony och Janne har flera andra kunder som vill ha reparerat cyklar eller bara köpa en slang men ytterligare en kund, förutom Margareta, är speciell.
– Jag har just köpt den här cykeln för jag och en kompis ska trampa hela vägen från Treriksröset till Smygehuk, säger Lars Sandell och testar de 24 växlarna på sin nyköpta cykel.

Annons
 

Idén till cykelturen fick Lars och hans kompis i vintras.
– Vi satt och kollade TV och funderade över sommaren. Och eftersom vi aldrig hittat på något speciellt så funderade vi ut cykelturen och sen rullade allt på om uttrycket tillåts, säger Sandell och skrattar.
– Det kanske är en för tidig 50-årskris.

De båda cyklarna som såldes då Direkten var på plats var speciella.
– Det är dock vanligast att hederliga treväxlade cyklar går åt, men även hybrider är populärt. El-cyklarna har dock inte fått något fäste i Landskrona ännu men det kommer. När de som kör bil i stan får reda på att de kan ta sig fram i 20 kilometer i timmen utan att anstränga sig det minsta så lär det säkert lossna, avslutar Tony Persson och tar emot nästa kund.


Margareta Ohlsson betalade 9 995 kronor för sin BoIS-cykel och säger att den är värd varenda krona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser