Annons

Teatern laddas med nycirkus

Ikväll klockan 19 är det dags för en urpremiär på Landskrona teater när Cirkus Cirkör återvänder till scenen man lärt sig uppskatta för att ge ”Wear it like a crown”.
– Det är härligt att vara tillbaka, intygar parakrobaten Henrik Agger i en vilopaus sedan han upprepade gånger spänstigt kastat kollegan Louise Bjurholm upp i luften, allt för att bjuda på en spektakulär bild.

Föreställning, handlar som titeln antyder, om att bära sina rädslor och misslyckanden med stolthet. ”Wear it like a crown” är den sista delen i en trilogi om kroppen som Cirkus Cirkör inledde med ”99% unknown” och som följdes upp av kritikerrosade ”Inside out”. Denna gång görs ett försök att förstå den kaosartade ordning som råder i höger hjärnhalva.
Tilde Björfors, nycirkusens grundare och konstnärliga ledare svarar för regin.
– Jag intresserar mig för den ordning som finns i det okontrollerade och kaoset, säger hon och oroas av att dagens samhälle är format i alla led från barnuppfostran till yrkesliv genom vänster hjärnhalvas mer logiska ordning och strukturer.
– Jag ser det som ett samhällsproblem. Det är livsviktigt att den högra hjärnhalvan får ta större plats, betonar Tilde.

Annons
 

Cirkus Cirkör har denna gång tagit med sig en hel ensemble till Landskrona som utöver parakrobaterna inkluderar en motorsågsjonglör och knivkastare, en pålartist samt trapetsartister och jonglörer. Wear it like a crown spelas på Landskrona Teater vid fyra tillfällen fram till tisdag därefter åker föreställningen på turné.


Efter fyra års studier i Moskva hamnade ifjol Henrik Agger och Louise Bjurholm i Landskrona för första gången. Nu är man tillbaka på teaterns scen med ny spektakulära upptåg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser