Annons

Klassiskt och rock på Landskronascener i höst – Scheja och Elvisband gästar stan Staffan Scheja uppträder på Landskrona Teater den 30 oktober. Foto: Julia Mustonen

Hösten ser ut att gå i musikens tecken i Landskrona. Klart är att världspianisten Staffan Scheja kommer till teatern och mycket lutar åt att de som gillade Elvis Presley kommer att få en upplevelse utöver det vanliga.

Den 30 oktober blir det celebert besök i Landskrona. Med anledning av att det är 200 år sedan den polske pianisten Frédéric Chopin föddes kommer ingen mindre än Staffan Scheja och uppträder på teatern.
– Det är fantastiskt kul att vi har lyckats får hit en så stor artist inom den klassiska musiken, säger Lennart Söderberg, kommunfullmäktiges ordförande.
– Det är helt klart att det blir minst en spelning och om vi lyckas ordentligt med vår marknadsföring så hoppas vi kunna ge en extraföreställning den 31 oktober.

Annons
 

Anledningen till att man hoppas på så stort intresse är att spelningen i Landskrona är den enda i södra Sverige.
– Det gör att vi kommer att få hit publik från när och fjärran. Inom den klassiska musiken är Staffan Scheja ett aktat och stort namn, säger Lennart Söderberg.

Det är dock inte den enda musikaliska händelsen av dignitet ihöst. I alla fall inte om planerna går i lås.
– Vi har ett fantastiskt arrangemang på gång. Om de sista pusselbitarna faller på plats så kommer vi i höst att kunna bjuda alla Elvisfans på något utöver det vanliga, säger Lennart Söderberg och förklarar.
– En stor del av de musiker som turnerade runt med Elvis Presley och fortfarande är i livet är på en avskedsturné i Europa i höst och vi jobbar nu med att få den sista spelningen i Europa hit till Landskrona. Vad en sådan konsert betyder är svårt att sätta ord på.

Vad gäller Elvisspelningen räcker dock inte teatern till på långa vägar.
– Nej, då får vi se oss om efter en större lokal och jag tror att Idrottshallen hade varit perfekt, säger Söderberg.

I skrivande stund återstår dock några detaljer men Lennart Söderberg är övertygad om att bandet kommer till Landskrona.
– Det är en del ekonomiska frågor som återstår men om jag får tala bildligt så är vi på klockan tjugo i tolv. Jag räknar med att kunna spika en exakt datum under april eller maj.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser