Annons

Nya bostäder i Glumslövs vattentorn

Att det planeras för 1500 kustnära bostäder med havsutsikt har varit känt ett tag nu. Vad som däremot hållits hemligt är att det byggs lägenheter i Glumslövs vattentorn som stått oanvänt i cirka fem år.
– Det har egentligen inte varit någon hemlighet, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg.
– Men det är ett initiativ som tagits av en privatperson. Och det är ju inte vår uppgift att göra reklam för andra. Icke desto mindre så är det ett mycket bra initiativ. Precis i vår linje.

I samband med att vattentornet togs ur bruk sökte Landskrona Stad omgående efter någon som ville ta över den spektakulära byggnaden. Ganska omgående hörde en intressent av sig och efter att stadsbyggnadskontoret sagt sitt så var övertagandet klart. Den nya fastighetsägaren, som vill vara anonym, kommer under sommaren att påbörja ombyggnaden av det gamla vattentornet och omvandla det till bostadsrätter med sex våningar. Den översta lägenheten kommer att inredas som en etagelägenhet med den garanterat bästa utsikten i kommunen.
– 30 meter över markytan och 127 meter över havet är det en vidunderlig utsikt, får den som väljer att flytta in här, säger ägaren som tagit Landskrona Direkt på en rundvisning.
– I samband med ombyggnaden kommer hål att tas upp utmed sidorna detta för att kunna sätta in fönster till den nya lägenheterna, ungefär som i gamla vattentornet. Lägenheterna kommer dock inte att bli som tårtbitar. Det kommer i stället att bli en stor lägenhet på varje våning med hiss direkt till lägenheten, förklarar ägaren.

Annons
 

Anledningen till att byggandet kan börja nu är att uttorkningen är klar.
– Det har ju varit ett vattentorn. Vi ville ha garantier för att det inte skulle bli fuktskador och dessa garantier har vi nu.

Hur mycket ägaren har betalat för fastigheten som även består i mark för parkeringar och en liten trädgård vill ingen av parterna som gjort affären delge. Men en inte allt för vågad gissning är att det kostat en del. Om man sedan lägger till att det kommer att bli en kostsam renovering och en hög standard så kommer lägenheterna troligtvis att bli dyrast i Landskrona.
– Så blir det nog, säger ägaren.
– Men om man jämför med Helsingborg som ligger på ungefär samma avstånd så är priserna jämförbara.

Lägenheterna kommer till stor del att inredas efter konsultation med de som ska flytta in. Detta gör att det är svårt att säga exakt när allt ska vara klart.
– Vi vill inte att folk ska bo på en byggarbetsplats. Därför kommer vi att försöka samla ihop de som ska bo här och försöka hitta ett inflyttningsdatum. Det lär dock ta ett år.

Redan nu finns det en provisorisk lägenhet som är färdiginred på det nedersta våningsplanet.
– Vi har gått ut till en del som vi vet söker lägenhet i regionen och när det nu blir allt mer känt har vi beslutat att låta alla komma och titta, säger ägaren.
Därför kommer allmänheten att bjudas in mellan klockan 17 och 18 idag för visning. Jag hoppas då att det ska lämnas in ett par tre intresseanmälningar. Och för den hugade kan jag meddela att den översta lägenheten fortfarande är ledig, säger ägaren.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser