Annons

Minskad kontanthantering gav klirr i kassan

Butiksinnehavare Malin Olofsson lyckades i det närmaste leva kontantlöst under februari och för detta har hon belönats med 3000 kronor.
– Det var faktiskt lättare än jag trodde. Problemet var när jag skulle åka buss eller köpa en korv med bröd, säger hon i samband med att Anders Enqvist från polisen och Annika Wågsäter, trygghetssamordnare i Landskrona stad gästar hennes Butik mini för att överlämna diplom och hedersbetygelser då hon vunnit förstapris i tävlingen Kontantfritt Landskrona.
Under februari månad utmanades butiks- och bankanställda i Landskrona att leva kontantfria. 73 personer antog utmaningen.
– Tanken är att på det här viset minska kontanthanteringen i banker och butiker, säger polis Anders Enqvist och effekten har inte uteblivit.
– Jag märker redan av en minskad kontanthantering i butiken och det är skönt, säger Malin Olofsson som inte heller yvs över bankernas avgifter för kortköp.
– Det kostar mer om jag ska använda bankens servicebox.

Andra priset, 2000 kronor insatta på ett kort, gick till Chirstine Zäll på Swedbank.

Annons
 

3-12:e pris: Camilla Svensson på Medley, Katarina Liljekvist på Härliga Under, Gisela Sjöland på Swedbank, Annika Bäckström på Handelsbanken, Maria Andersson på Solbackens blommor, Kajsa Malmgren på Bokia, Magnus Norstedt på Synsam, Gunilla Herre på Flygger färg, Leila Omeragic på City Gross och Marie-Louise Lundqvist på Sparbanken Finn.

 

Annons
Annonser
























Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser