Annons

Förening städar dammar

Den långa vintern har gjort att de som ansvarar för stadens ankdammar har svårt att hinna med att ”vårstäda” innan fåglarna börjar att häcka. Därför har nu den ideella föreningen Djurskyddet i Landskrona tagit på sig ansvaret att städa upp kring dammen i Wrangelska parken samt Sankt Olofs sjö.
– Jag fick beskedet från kommunen att de hade ont om tid med tanke på den sena snösmältningen och då föddes denna idé, säger Susanne Müller, ordförande i Djurskyddet i Landskrona.

Normalt sett går större delen av föreningens tid åt att hjälpa katter men nu är det fåglarna som ska få hjälp och man hoppas att allmänheten är med på noterna.
– Vi är sex personer och det blir tufft att klara av båda dammarna på så kort tid. Därför bjuder vi in allmänheten. Vi träffas i hörnet av Vasagatan och Seminariegatan klockan 11.00 den 10 april. Därefter delar vi upp oss och gör ett ordentligt dagsverke för våra fåglar, säger Susanne Müller.
– Jag har till och med skickat en personlig inbjudan till kommunalråd Torkild Strandberg och jag hoppas verkligen att han kommer.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser