Annons

Spaden i jorden för Emilia

I blekt solsken och ljumma vårvindar togs det första spadtaget till det som ska bli den nya Emiliaskolan i Häljarp.
– Hej, jag heter Torkild och är kommunstyrelsens ordförande, hälsade Torkild Strandberg de församlade och ballongförsedda barnen som ska komma att utgöra elevmaterialet för nybygget.
Här ska vi nu börja bygga den skola som många av er kommer att gå i, fortsatte kommunalrådet.
Att syssla med sådant här samhällsarbete är något av det roligaste som finns. Vi bygger framtid åt oss alla, och det blir här som ni ska lägga grunden och packa ryggsäcken, menade Strandberg som också sa sig vara varm om hjärtat och kände stor stolthet. Till sin hjälp bakom den treskaftade spaden fick han rektor Lena Johnsson och en liten elev med det passande namnet Emilia Nilsson.
– Vi har längtat efter den här dagen i många år, förklarade Lena som har fått vara med och utforma Emiliaskolan redan på planeringsstadiet.
– Det har varit en otrolig resa och kommer att bli så framöver också,
fortsatte hon. Så bar det av ut på det tillplattade gruset och spaden sattes i marken.
Vad ska ni gräva efter?, hördes det från det församlade och färgrika barnhavet innan ballongerna steg mot skyn och fördes bort av vinden och kön till ”korvvagnen” började ringla utmed byggarbetsplatsen.


Efter att det officiella första spadtaget var gjort till den nya Emiliaskolan i Häljarp var skattjakten i full gång hos de som en dag ska frekventera byggnaden.

Annons
 


Balllonguppsläpp…


… mot den klarblå himmeln.


Sen var det dags att ställa sig i korvkön.


Minstingarna trivdes i solskenet och körde en del härliga rörelsesånger.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser