Annons

Vanvård av kamphundar

Polisen har omhändertagit tre hundar tillhörande en 37-årig Landskronabo. Hundarna påträffades vid en husrannsakan i en lägenhet och Polismyndigheten skriver följande i ett PM: ” I vardagsrummet fanns två hundar av typen kamphund. Av de två hundarna så var den äldre fastbunden med ett koppel i elementet och valpen satt fastbunden med sitt koppel i en blyvikt. Där de satt låg ett antal tidningar utvikta på golvet vilket tyder på att hundarna till stor del sitter fast på samma ställe. Inne på toaletten fanns en tredje hund. Toaletten var ca en gång två meter stor. Detta var en stor svart hund. Revbenen syntes tydligt på denne och pälsen var mycket matt. Den hunden kunde enligt ägaren inte vistas med de andra så den fick sitta instängd på toaletten. På toaletten luktade det mycket illa och avföring från den hunden rann på golvet.”
Hundarna rastades och fick mat och vatten av poliserna och skulle vidare undersökas av veterinär under dagen. Hundarnas ägare greps.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser