Annons

Claes och Tea i Mankellpjäs

Endast en föreställning återstår av Stumpenensemblens uppsättning av Henning Mankells pjäs ”Tyckte jag hörde hundar” på Dunkers Kulturhus. Helsingborgsscenen till trots så deltar de två Landskronaprofilerna Tea Kemppainen och Claes Jonsson – varav den sistnämnde senast sågs på Direkten i december då han laddade upp inför de sceniska äventyren med hård fysträning bland Halvmånens stridsvagnshinder – i pjäsen.

Tea spelar en av de vinddriva existenserna på en parkbänk, vars liv ska nystas upp efterhand som föreställningens huvudtema, och Claes hennes misshandlande och fängslade make.
Pjäsen blandar amatörer  och proffsskådespelare och inte minst Hans Polster imponerar som den ur familjeföretaget utsparkade homosexuelle sonen. Stumpenensemblen är Helsingborgs enda fria teatergrupp, uppsättningen har framförts under hela mars månad och vid lördagens välbesökta föreställning föranledde det starka Landskronainslaget till och med ett ljudligt ”Heja BoIS!” i samband med slutovationerna.
Sista chansen att bevittna denna unika teaterupplevelse blir på lördag den 27 mars.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser