Annons

Tillslag mot illegal akoholhanteringTvå män misstänkta för flera brott mot alkohollagen

Poliser från Närpolisområde Landskrona gjorde under fredagskvällen tillsyn hos en förening med serveringstillstånd i Landskrona. I samband med tillsynen i lokalerna upptäckte poliserna att den alkohol som fanns i lokalerna ej var tillåten.

Spriten, vinet och ölen som fanns i lokalerna var med stor sannolikhet inköpt i utlandet och förvarades och serverades i lokalen i strid med gällande regelverk, alkohollagen.

Annons
 

Den illegala alkoholen togs i beslag och totalt blev det 185 liter öl/cider, 20 liter vin och 23 liter starksprit som polisen fraktade bort från lokalen.

Två män, födda 1956 och 1970, är som en följd av detta misstänkta för olovlig försäljning av alkoholdrycker och olovlig dryckeshantering. En av de misstänkta har gjort vissa medgivande i det förhör som hölls på platsen.
 
Då polisen kom till lokalen fanns ett fåtal personer på platsen men under tiden som tillsynen gjordes anlände ett femtontal personer som ville komma in på föreningen. Dessa personer fick vänta utanför till dess att polisen lämnade platsen med beslaget av alkohol.
Tillsynen gjordes som en del i överenskommelsen med Landskrona Stad.

Polisen och Staden är eniga i vikten av ett kontinuerligt och noggrant arbetet mot illegal alkoholhantering. Detta arbete bedrivs mot så kallade svartklubbar men även mot nöjesställen med serveringstillstånd, skriver Mats Karlsson, chef för Närpolisområde Landskrona i ett pressmeddelande.

Syftet med det förebyggande arbetet är att minska antalet våldsbrott i offentligt miljö.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser