Annons

Barn hjälper barn Alla kyrkans barngrupper har den gångna månaden målat vattenkonst på glasplattor. Konstverken är nu till salu och pengarna från försäljningen går oavkortat till fasteinsamlingen för rent vatten. Emilia, närmast kameran, målar tillsammans med Isabella och Vida. Foto: Hjördis Thelander

Det är ett i-landsproblem att gnälla över Ringsjövattnet som dricksvatten. Inte minst med tanke på att det var femtonde sekund dör ett barn på grund av bristen på rent vatten. Kring detta livsviktiga tema har Landskrona församlings barngrupper pratat och skapat glastavlor för att hjälpa barn, som inte har tillgång till denna grundläggande rättighet och livsavgörande källa.
– Detta är en del i årets fasteinsamling, berättar rytmikpedagog Alexandra Myllenberg.
– Barnen som målar blir medvetna om att det inte är en självklarhet för alla barn att få dricka rent vatten.

Barngrupperna målar sina glastavlor, till musik av pianostycket ”rühlingsrauschen” av Christian Sinding.
– Glastavlorna ställas ut i samband med kommande familjegudstjänster i S:t Johannes och Härslövs kyrka, då blir det vernissage och försäljning, berättar Alexandra Myllenberg.
– Alla pengarna går till Svenska kyrkans fasteinsamling för rent vatten.

Annons
 

Barn hjälper barn har vernissage på temat ”vatten” i S:t Johannes kyrka söndagen den 21 mars klockan 14.00 och i Härslövs församlingshem, söndagen den 28 mars klockan 15.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser