Annons

20 mars – dags att fira!

På lördag infaller vårdagjämningen. Det är inte en dag utan en ögonblicklig händelse som inträffar vid en bestämd tidpunkt vid olika klockslag på skilda ställen på jorden. I Landskrona infaller det vid styvt 18.30-tiden det vill säga ungefär samtidigt som finalspelet i Landoras 99-cup drar igång.  Läge och fira för fler än vinnaren alltså.

Födelsedagsfest
Dagen bjuder dock på fler anledningar att fira i Landskrona inte minst då det är stadens 597-årsdag.
– Nu återstår bara tre år till 600-årskalaset, konstaterar Christin Nielsen, projektledare i jubileumskommittén.
– I år bjuds det på tårta på Kasernplan.
Det är Lindells bageri och konditori, Trädgårdsgatans café och Konditori Lorry som bjuder på en 20 meter lång tårta, vilken förövrigt kommer att dekoreras inför publik. Klockan 11 på lördag laddas gräddmaskinen och gelésprutan och klockan 13.30 räknar man med att kunna servera de första bitarna.
– Tårtan beräknas räcka till 2000 personer, därtill bjuds det på kaffe, te och saft. Det blir ett riktigt kalas, utlovar Christin Nielsen.
Samtidigt som tårtan inmundigas framför musikgruppen Skrål medeltida musik. Klockan 14.00 är det så dags för födelsedagstal av kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg och en kvart senare invigs den nya permanenta utställningen ”Landskrona 1413 – Stad i ny tid”, av arkeolog Stefan Larsson på museet. Klockan 15.00 spelar så Skrål igen denna gång i Café Nell Walden.
– Det är nybildade Landskrona stadshistoriska förening som tagit initiativ till kalaset, avslutar Christin Nielsen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser