Annons

BoIS i kontroversiellt sponsorsamarbete

Nätapoteket EU-apoteket, som är registrerat på Dominikanska republiken, har ingått ett sponsorsamarbete med Landskrona BoIS. När det stod klart att Henrik Larsson skulle träna Landskrona BoIS ökade trycket på föreningens marknadsansvarige Johan Nilsson. Gamla som nya sponsorer började höra av sig och hjulen snurrade fortare och fortare. Ett av de nya företagen som hörde av sig var EU-apoteket som ville ingå i fotbollsklubbens sponsornätverk och så blev också fallet. Vad Nilsson inte visste var att det var olagligt att sälja receptbelagda läkemedel via Internet till svenska medborgare.
– Hade jag vetat att det var olagligt så hade jag inte ingått samarbete med dom, säger Johan Nilsson.

Att EU-apoteket är olagligt intygar Kerstin Hjalmarsson, gruppchef på Läkemedelsverket, vilka är de som ger tillstånd till företag att sälja receptbelagda läkemedel.
– Eftersom de inte har fått något tillstånd att sälja receptbelagda läkemedel så är de olagliga. Jag utgår då från att de säljer de läkemedels om finns på deras hemsida, säger Kerstin Hjalmarsson.

Annons
 

Från BoIS sida kommer man inte att utesluta EU-apoteket som sponsor.
– Det är inte vi som fotbollsförening som ska döma företag för brottslighet och vad jag vet så är de inte åtalade för något i dagsläget. Att de är anmälda och under utredning är en annan sak och något som ni får tala med dom och Läkemedelsverket om, säger Johan Nilsson..

BoIS har idag 55 guldpartners och 26 BoIS-polare.
– Vi kan inte syna alla dessa i sömmarna för att kolla om de har rent mjöl i påsen. När ett företag hör av sig till oss som idrottsförening och vill stödja vår verksamhet så förutsätter jag att de har goda intentioner precis som alla andra av våra sponsorer. Jag vill också påpeka att EU-aptoteket har gjort rätt för sig mot oss, avslutar Johan Nilsson på Landskrona BoIS.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser