Annons

Centerpartister förordar höghus och ny trådbusslinjeSiktar på comeback i fullmäktige

Centerpartiet i Landskrona, som de senaste mandatperioderna stått utan representation i fullmäktige, har enligt egen utsago inlett en storsatsning inför höstens val.
Nya, fräscha namn i toppen på vår valsedel borgar för ett nytt Centern, säger Sven-Olof Birgersson, organisatör i partiets kommunkrets.

Överst på valsedeln står den tidigare kristdemokraten Ylva Nordberg som bland annat vill satsa på Landskronas omgivande byar.
– I Häljarp finns det till det till exempel inget naturligt centrum, detta måste åtgärdas, tycker hon och önskar sig också en cykelväg till Asmundtorp.
– Och bor man i Glumslöv borde det vara billigare att ta bussen till Landskrona än till Helsingborg, för vart åker man annars och handlar?

Annons
 

Beträffande själva staden Landskrona är hon motståndare till rockaden som innefattar en flytt av verksamheterna på stadshuset-Gullstrandskolan-innerstadsskolorna. Däremot skulle hon gärna se att det byggs på höjden, exempelvis ett riktigt ”utropstecken” vid nya venterminalen.
– Jag gillar höga hus, säger centerpartisten. Ylva Nordberg är vad det gäller de föreslagna framtidsplanerna för staden också tveksam till att flytta på delar av golfbanan.
Andranamnet på listan, den på Ven boende läkaren Sven Svederberg, har inte tidigare varit politiskt engagerad men ser nu sjuk- och åldringsvård som sina hjärtefrågor.
– Det finns en fysisk ohälsa, men också en social sådan, säger han.
– Att betyda något, vara känd i grannskapet och att ha en dröm är också viktigt för människors hälsa, konstaterar han.
– Landskrona har alla förutsättningar att sticka ut positivt, en stad där man kan drömma om möjligheter och framtid, säger han och förordar satsningar på ekologisk medvetenhet, bioenergi och en ny trådbusslinje. Svederberg skulle också gärna se krav på separator-toaletter vid all nybyggnation. Centerkretsens ordförande Ingvar Larsson skjuter in att partiet fyller hundra år och att den bästa födelsepresenten lokalt naturligtvis skulle vara att ta sig in i fullmäktige.
Då ska det firas, avslutar han.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser