Annons

Succé för Innebandyfesten

Storslam för Pixbo som vann båda juniorklasserna, det blev resultatet när Innebandyfesten – SM för ungdomar och juniorer – avgjordes i Landskrona idrottshall och ishall (!) . Herrjuniorerna ställdes i finalen mot Huddinge, en motståndare som betvingades med 4-2.
– Det var sjukt jämnt. Vi hade de två första perioderna med sedan faller vi av naturliga skäl ner i den sista då vi vill försvara vår ledning, och då kommer Huddinge upp och skapar en del, kommenterar Pixbos lagkapten Oskar Henriksson till Innebandy.se.

Oskar, som utsågs till finalens bäste spelare, fortsätter:
– Det är lagmoralen som gör att vi vinner. Inget lag hade velat vinna den här finalen mer än vi, det kan jag lova.
– Många av oss har spelat tio år tillsammans så detta var hur skoj som helst.

Annons
 

Finalen för damjuniorerna utvecklade sig till en veritabel rysare. När krutröken lagt sig stod Pixbo till slut som segrare med siffrorna 4-3 över IKSU. I jakten på en reducering tog IKSU bland annat ut målvakten och lyckades då också få in matchens sista mål.
– Att vinna är riktigt stort. Vi peppade varandra hela tiden och vinner som ett lag, säger Pixbospelaren Alicia Fylke.
– Stort! Det är första gången jag vinner ett SM-guld, det är helt galet, avslutar hon lyckligt.

I klassen Flickor 16 blev det skånsk seger genom Engelholm som finalbesegrade Täby med 4-2, och i pojkarnas sextonårsklass föll Helsingborg med 2-5 mot Hagfors.

På lördagen avgjordes en del semifianler i Karlslundshallen och detta var något som blev riktigt lyckat.
– Det stora ishallarna i landet har liknande täckgolv, säger Mikael Hjelte på Unisport Scandinavia som hjälpt till att göra om hockeyarenan till en välfungerande innebandyhall.
– Alla moderna ishallar som byggs idag används som multiarenor med andra aktiviteter såsom konserter, mässor, sponsorevent och andra typer av idrottsarrangemang. Jag tycker att det blev riktigt bra även här i ishallen, säger årets företagare i Landskrona.

– Som man brukar säga i de Olympiska spelen under slutcermonin; ”Best games ever!”, sa Svenska Innebandyförbundets ordförande L-G Stärnquist i sitt tacktal till arrangörerna i Falcons.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser