Annons

Smakstart för Junior College

Det blir två parallellklasser i årskurs sju när Junior College drar igång verksamheten på Emaljgatan till hösten. Detta efter ett ganska hårt söktryck då över 40 ansökningar om att få börja i den nya skolan har kommit in.
– Jag är mycket nöjd med att budskapet kommit ut på så kort tid och jag är säker på att ännu fler kommer att välja skolan när man ser hur bra den är, säger projektledaren för Junior College, Mathias Jostvik.

Till det första läsåret får väl den nystartade skolan som ska integreras med de närbelägna gymnasierna i Norrestad dock nöja sig med fyrtio elever. Årskurs sju sägs bli ganska lik den i en ”vanlig” skola, möjligen kan gymnasieelever komma att fungera mentorer åt nybörjarna, men från åttan kan eleverna välja en praktisk inriktning som finns representerad på gymnasieskolorna.
– Eleverna kommer att få inblick i fem olika gymnasieprogram som ingår i Teknik Colleges utbildningar, utifrån de krav som de lokala företagen ställer, berättar Mathias Jostvik. Industri, teknik, bygg, el och vård-omsorg är de som finns att välja på.
– Under Junior Colleges tre högstadieår kommer varje elev att ha lärt sig mycket om Landskronas näringsliv och gjort studiebesök på många företag i staden. Eleven får en bättre utbildning och en bättre inblick i vad framtiden kan erbjuda inom teknik- och vårdsektorn, avslutar han.
Idéen med Junior College lanserades av BUN-chefen Tomas Johansson för att öka studiemotivationen och förhoppningsvis även måluppfyllelsen bland Landskronaeleverna.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser