Annons

Therner direkt från Pumphuset

Tisdagen den 16 mars blir det finfrämmande på Pumphuset i Borstahusen. Då gästar nämligen Sveriges Radios utrikeskorrespondent Bengt Therner.
– Han kommer att avlägga en personlig rapport om sitt liv som ”utrikeskorre”, berättar Hugo Svensson från Borstahusens museiförening. Bengt Therner kom till SR 1976 och på Ekoredaktionen har han varit verksam som inrikespolitisk reporter, producent, inrikeschef, chef för allmänna reportaget och, sedan 1985, utrikesreporter. Han har rapporterat till radiolyssnarna från ett sjuttiotal länder och bland annat varit stationerad som Afrikakorrespondent i Harare och som Asienkorrespondent i Hong Kong. Bland prominenta personer som Bengt Therner intervjuat kan nämnas Nelson Mandela, Willy Brandt och fredspristagaren Aung San Suu Kyi. Han har belönats med flera utmärkelser, inklusive Stora Journalistpriset och Grävande journalisters Guldspade.
Klockan 19.00 börjar rapporteringen på Pumphuset.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser