Annons

Nytt galleri för konsthantverkare

I galleri ”hosingrid” skall konsthantverkarna stå i centrum.
– Jag har jobbat tillsammans med flera konsthantverkare genom åren och vet hur de brinner för sitt arbete. Därför känns det naturligt att ta det här steget, förklarar Ingrid Svensson som har sina lokaler i f d Galleri Malen i Borstahusen.
Först ut är Karin Arvidsson, keramikern som för tio år sedan tröttnade på leran och sålde sin ugn.
– Jag jobbade helt enkelt för mycket och ville inte se lera mer, konstaterar Karin Arvidsson som efter att ha arbetat med akvarellmålning fått glädjen att skapa i lera tillbaka.
– I höstas blev jag ombedd att hålla en kurs och tyckte efter ett tag att det skulle vara kul, berättar hon med ett leende och tillägger att hon nu kombinerar rollen som keramiker med arbetet som undersköterska.
– Dessutom arbetar jag med massage i ett eget företag, så det finns en hel del annat att arbeta med vid sidan om leran.
Att Karin Arvidsson blir första utställare ”hosingrid” är en ren slump.
– Jag såg några av Karins arbete i Båstad och det var då tanken väcktes på att ställa ut konsthantverkare. Då var det var självklart att först fråga Karin om hon ville ställa ut, berättar Ingrid Svensson och utställningen som öppnade i helgen kommer att pågå under våren.
Karin Arvidsson, som en gång i tiden var med och startade kollektivet Skånekraft med säte i Lund, arbetar i fler olika tekniker.
– Men jag drejar inte längre, berättar hon och visar upp några större krukor som finns med på utställningen.
– Jag vill gärna arbeta och testa olika tekniker, leran ger många möjligheter, avslutar Karin Arvidsson vars alster visar att arbetsglädjen kommit tillbaka.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser