Annons

Innebandyfest med morgondagens stjärnor

Landskrona Falcons står som värd när SM i innebandy för 16- och 18-åringar avgörs till helgen. Matcherna kommer att spelas i Landskrona Idrottshall och i Karlslundshallen (!)
– Det stämmer, vi bygger om ishallen för innebandyspel, säger Falcons sportchef Petri Manu som utöver flera frivilliga golvbyggare tagit Landskronafirman Unisport till hjälp när underlaget i hallen ska skiftas.

16 lag från Umeå i norr till Helsingborg i söder kommer att göra upp om SM-medaljerna.
 – Detta är en megaapparat för oss. Vi kommer att ha cirka 200 ideella krafter igång, allt från golvbyggare, hallvärdar, kioskpersonal, DJ:s till informatörer, fotografer och sekretariat.

Annons
 

Innebandyfesten 2010 som arrangemanget heter lär även locka förbundsfolk till Landskrona.
– Vi räknar med såväl ordförande som förbundskaptener. Dessutom lär de flesta Superligaklubbarna ha representanter på plats för att scouta morgondagens stjärnor, säger Petri Manu.

Hela tre skånska lag har tagit sig till semifinal; Röke IBK i HJ18, FC Helsingborg i P16 och FBC Engelholm i F16.
Vi får avvakta några år innan vi själva har ett lag framme i slutspelet. Så i år får landskronaborna istället komma hit och heja fram övriga skånska lag till guld.
 
Innebandyfesten startar på lördag med semifinaler klockan 12.00 för att på söndagen inledas redan klockan 8 med bronsmatcher. Finalerna spelas därefter i idrottshallen med start klockan 12.
 
Hela spelprogrammet finns här.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser