Annons

Sydsvensk mästare siktar på Nordiska

Segern i Sydsvenska mästerskapet nyligen var bara ett litet steg på vägen för femtonårige Landskronaboxaren Omar Abdul-Majid. I helgen väntade Halmstad Box Cup, som en förberedelse inför J-landslagsuppdraget i Nordiska mästerskapet, och långt där borta hägrar ett OS.
Det blev bara en match för mig i ”Sydsvenska”, berättar Omar som numera tävlar för Lunds BS.
– Jag mötte en kille från Akilles i direktfinal och vann med domarsiffrorna 2-1. Domaren som hade ”spiken” var alldeles ny i gamet, är Omars förklaring till att det inte blev 3-0.
– Men det var inga problem, jag kände att matchen var min från början till slut.

Den talangfulle boxaren har alldeles nyligen gått upp en viktklass, till 57 kg, men i Halmstadturneringen finns det inga motståndare i den klassen, så då måste han gå ännu högre upp.
– Jag är anmäld till 60 kg-klassen där.
Van vid att ta sig an tyngre killar är han från sparringen under veckans fyra träningskvällar.
– Jag brukar sparra mot de som väger 70-75 kg, så det är inget konstigt, menar han. Annars är han mest sugen på Nordiska mästerskapet som går av stapeln i Norge veckoslutet därefter.
Det ska bli jättekul. Vi är bara två skåningar i truppen dit, jag och en Höllvikenboxare, berättar Omar som fortfarande är ungdomsboxare och nu ger sig på juniorerna.
Jag möter den jag får, säger han och medger att han inte har så bra koll på motståndet i de lite tyngre klasserna. Och för en kille som redan vunnit turneringar i den blågula dressen måste ju ett OS finnas med i drömmarna.
– Till London OS 2012 har jag nog gått upp ett par viktklasser, till 60 eller 64 kilo. Det blir svårt såklart, men man måste ju hoppas, säger Omar om chanserna att komma med där. Men han ju tiden för sig, till spelen nästkommande efter London är han bara 21, inte lastgammal precis.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser