Annons

Evert Lundgren föräras stadens hedersmedalj- Veteranbilar sätter Landskrona på kartan

Sedan 1969, då Siw Malmkvist var den som ärades, har Landskrona årligen delat ut hedersmedalj till en eller flera personer som utmärkt sig som goda ambassadörer för staden.
– Jag vet inte riktigt vad de tänkt sig, sa Evert Lundgren, när han tillsammans med Direkten åkte hissen upp till stadshusets sjätte våning.
Ett par minuter senare var det en märkbart rörd Evert som lyssnat till när Lennart Söderberg läst upp Minnesgåvodelegationens motivering till varför just han förärats Landskrona stads hedersmedalj.
– Med en aldrig sinad entusiasm och en imponerad yrkesskicklighet har Evert medverkat till att Landskrona markerat sig som ett eldorado för veteranfordon, poängterade kommunfullmäktiges ordförande och syftade på Thulinträffen samt Everts varliga renovering av Rothoffs klassiska Borstahusbuss.

Bakom varje framgångsrik man står ofta en kvinna. Inget undantag för Evert där hustrun Bitte bör skänkas en del glans från medaljen då hon samlat på sig massor av tidstypiska kläder som används i korteger och på Thulinträffar, men även gjort stora insatser för Väntjänsten i Landskrona.
– Hennes intresse har räddat mig. Det har gjort att jag kunnat skruva i garaget, säger Evert med ett brett leende och berättar om när han en lördagsförmiddag lovat hustrun att gå en sväng på torget
– Omgående kom det fram en gammal bekant som hade problem med sin bil och eftersom han skulle fara på begravning, så nickade hon åt mig att ge mig av och skruva rätt på hans motor. Sen dess har jag kommit hem skitig och dan även under helgerna.

Annons
 

Landskrona stads hedersmedalj har delats ut sedan 1969, då bland annat Siw Malmkvist fick den. Totalt har 51 medaljer delats ut och bland medaljörerna märks konstnärerna Lasse Johnsson och Gustav Rudberg, bankmannen Hans Cavalli-Björkman, tidigare BoIS-ordförande Claes Munck af Rosenschöld och Harry Wibratt, fotograf Anders Hilding, poet Jesper Svenbro, företagsledarna Bertil Samuelsson och Thord Olsson samt simmarnas tidigare förbundskapten Hans Chrunak.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser