Annons

15 grundskoleelever fick motta stipendiumKreativa, målmedvetna ungdomar stadens framtidshopp

Lärarna och rektorerna har sagt sitt. Nyligen premierades Landskronas 15 främsta grundskoleelever. Uppklädda och nervösa staplade de i sällskap med stolta föräldrar, rektorer och en och annan lärare in till ceremonin på stadshuset.
Ni som är här idag har visat att man kan vända utvecklingen i Landskrona, sa kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg i sitt högtidliga välkomsttal innan han tillsammans med verksamhetschefen för barn- och ungdomsförvaltningen, Pia Gagner, delade ut diplom, blommor och stipendier på 1000 kronor.
I kategorin ”Bästa innovation eller entreprenörskap” kallades Tilda Holmström, årskurs 8 på Säbyholms Montessoriskola fram.
– För idérikedom och kreativitet, och för din förmåga och målmedvetenhet att alltid se till att förverkliga dina planer, läste Torkild ur motiveringen samtidigt som han överlämnade stipendiet och bland gratulanterna skyndade sig mamman, kompisen och den stolta rektorn Monica Thalin fram för att dela ut kramar.
– Jag tycker om att sjunga och filma, sa den glada stipendiaten som fick ett välkommet bidrag till en efterlängtad systemkamera.

Stipendier delades i övrigt ut i kategorierna: Bästa kunskapsutveckling, Prestation utöver det vanliga, Bästa kamrat och Fri nominering.

Annons
 

De som prisades var: Christa-Awa Köller, Dammhagskolan, Dennis Mikkelsen, Dianaskolan, Frida Lindwall, Västervångskolan, Nina Pedersen, Sandåkerskolan, Malko Logo, Dammhagskolan, Linnea Höst, Dianaskolan, Gustav Hemström, Dammhagskolan, Albin Ohlsson, Dianaskolan, Andreas Sandberg, Kunskapsskolan, Paulina Blaesild, Sandåkerskolan, Tilda Holmström, Säbyholms Montessoriskola, Linnea Bergsten, Kunskapsskolan, Oscar Gierup, Västervångskolan, Jesper Nielsen, Albanoskolan samt Adonis Kransiqi, Pilängskolan.


Malko Logo från Dammhagskolan mottar sitt stipendium från Torkild Strandberg och Pia Gagner.


Rektor Mats I Svensson på Dianaskolan kunde glädja sig åt att tre elever, Dennis Mikkelsen, Linnea Höst och Albin Ohlsson erhöll Landskrona stads skolstipendium.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser