Annons

Strandpaviljongens lösning närmar sig

Landskrona stad har fått in fem olika anbud av entreprenörer som vill driva verksamhet i Strandpaviljongen. Enligt en källa till Landskrona Direkt har de två ägarna av Citadellkliniken, vilken inhys i resterande av byggnaden, lämnat in vars ett anbud. Ett anbud har kommit från ägaren av Dannys Corner och ett består i ett samarbete mellan Hotel Öresund och Mats Wilhelmsson på Citadellet. Vem som lämnat det femte och sista anbudet känner inte Direktens källa till men uppger att det rör sig om en krögare från annan ort i Skåne.

Vad Landskrona Direkt erfar så kommer det dock att bli någon av de fyra förstnämnda som kommer att få arrendera Strandpaviljongen.
– Jag vill inte uttala mig om några av de som lämnat anbud, säger Per-Olov Karlsson, förvaltningschefen på stadens servicekontor.
– Vi kommer på fredag att rekommendera en av anbudslämnarna till kommunstyrelsen vilka står för det slutgiltiga beslutet om vem som får arrendera restaurangen.

Annons
 

Om det blir konstellationen Hotel Öresund/Mats Wilhelmsson som tar över Strandpaviljongen så kommer man främst att satsa på sommarmånaderna.
– Det är en av landets vackraste restauranger med uteservering och vi är övertygade om att vi med våra många gäster kommer att ha en bra omsättning mellan maj och september, säger Göran Andersson, vd på Hotel Öresund.
– Vad gäller den övriga tiden så kommer vi att ha öppet på helgerna. Dessutom går det naturligtvis att hyra lokalerna privat.

Göran Andersson vill dock inte springa händelserna i förväg.
– Det är inte alls säkert att just vårt anbud går genom. Vi har förändringar som måste göras om vi ska ta över. Som det ser ut idag så tror jag att det kommer att bli svårt att bedriva någon verksamhet och gå med vinst. Bland annat så måste man anpassa storleken på köket till antalet gäster man kan ha, avslutar Göran Andersson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser