Annons

Drömfinalen ett faktum

Det bästa Skåne har att erbjuda inom innebandyn kommer att visas upp i Landskrona den 15 april. Då går nämligen den efterlängtade drömfinalen i Skånemästerskapen mellan Landskrona Falcons och FC Helsingborg. ”Slaget om Skåne” kommer att spelas torsdagen 15 april kl 19.19 i Landskrona idrottshall inför förhoppningsvis fullsatta läktare.

Landskrona Falcons har varit i final två gånger dels 2005 då man vann mot Willands i Kristianstad idrottshall med 5-4 och dels 2008 då landskronalaget förlorade finalen mot Röke med 6-7.

Annons
 

De senaste sex säsongerna har Landskrona Falcons varit minst i semifinal, där man har stött på FC Helsingborg två gånger. 2007 förlorade Falcons med 5-6 efter sudden death, och 2008 vann Falcons den galna semifinalen med 13-11 inför rekordpubliken 1013 i Landskrona idrottshall.

I tävlingssammanhang har Landskrona Falcons och FC Helsingborg möts ytterligare en gång, det var 2007 när lagen möttes i Ligacupen där Falcons vann med 5-4 inför 804 åskådare i Landskrona Idrottshall.

Landskrona Falcons och FC Helsingborg har utöver dessa officiella matcher endast möts en gång och det var i en träningsmatch i Landskrona, där Falcons vann med uddamålet.

Senast FC Helsingborg vann Skånemästerskapen var 2007. De två senaste åren har Röke vunnit Skånemästerskapen, mot Landskrona (2008) och mot FC Helsingborg (2009).

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser