Annons

Brons i Njårdpokalen för LKGF

Under helgen 19-21/2 avgjordes norska uttagningen av Nordiska mästerskapen i Oslo och på plats hos den norska föreningen Njård var alla de bästa norska gymnasterna på plats. Men även fyra svenska gymnaster från Landskrona kvinnliga gymnastikförening var inbjudna till den så kallade Njårdpokalen. Under lördagen var det junioren Julia Schierup som representerade Landskrona.

Detta var Julias första internationella tävling och första tävling med fyra redskap. Första grenen, rep körde Julia riktigt snyggt och fick därmed också den högsta poängen i alla de fyra grenarna. Även tunnbandsprogrammet var stabilt med några missar i grenarna käglor och boll. Julia gjorde trots det ett elegant och trevligt intryck i tävlingen och hamnade på tjugonde plats bland Norges bästa juniorer.

Annons
 

Under söndagen var det seniorernas tur att tävla och representant från LKGF var Wiktoria Matulaniec. Detta var Wiktorias första seniortävling med två av fyra helt nya program. Wiktoria gjorde som vanligt, ett snyggt och fartfyllt intryck med en del missar i alla fyra grenar. Hon var väldigt nöjd trots det, då hennes två nya grenar gick bättre än förväntat. Wiktoria kom på trettonde plats. 

Efter Wiktoria var det den nya tävlingsformens tur, nämligen Duon, bestående av Claudia Gunnarsson och Ellenor Broman. Duon körde sitt väldigt trevliga tunnbandsprogram och efter endast en enda miss med tunnbandet efter programmets slut knep de hem bronset i sin kategori. En väldigt bra tävling av Claudia och Ellenor som båda två var väldigt nöjda med sina insatser.
Nästa tävling är på hemmaplan i Glumslövs idrottshall den 13/3 och då vankas det Regiontävling för i princip alla LKGF:s gymnaster, rapporterar tränare Ida Nordehammar.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser