Annons

Personalen känner sig otryggaKommunal begär åtgärder på Dammhagskolan

I förra veckan skrev vi att en av rektorerna på Dammhagskolan, Laid Bouakaz, anmält fackförbunden Kommunal och SKTF till Diskrimineringsombudsmannen sedan han upplevt sig utsatt för en systematiskt främlingsfientlig attityd från dessa. Nu har ett av de utpekade förbunden, Kommunals-, Landskronaavdelning vänt sig till Arbetsmiljöverket och begärt åtgärder på Dammhagskolan sedan man uppger att deras medlemmar där inte känner sig trygga på sin arbetsplats.
– Det framgår inte varför personalen känner sig otrygga, och därför har vi begärt ett förtydligande från Kommunal, säger Pia Gagner, verksamhetschef för skolan i Landskrona och medger att situationen på Dammhag är ”väldigt komplex”.

Handlar det om någon form av motanmälan från fackförbundet som tidigare DO-anmälts?
– Vet inte, och vi kan inte starta någon utredning innan vi vet vad som orsakar otryggheten. Handlar det om hotfulla elever, deras föräldrar, hala golv eller om de tidigare problemen med avfyrade smällare inomhus?, frågar hon sig.

Annons
 

På tal om rektorn Laid Bouakaz och dennes anmälan till DO kommenterar hon såväl dennes ledarstil som ”mycket stora kvalitéer”.
– Han har bland annat en väldigt tydlig ledarstil och är man inte van vid detta så är det klart att det kan uppstå problem i kommunikationen, säger Pia Gagner.

Bouakaz rektorskollega på Dammhagskolan, Patrik Helgesson, säger sig heller inte veta vad otryggheten skulle gälla.
– Nej, här har varit mycket prat fram och tillbaka men vad detta handlar om vet jag inte, säger han.
Det har inte kommit fram något till mig. Men han välkomnar en eventuell arbetsplatsundersökning.
Det är en facklig rättighet och kommunikation är alltid det bästa.

På Kommunals Landskronaavdelning uppger man att det inte finns någon inne under dagen som kan kommentera skrivelsen och klargöra vad den upplevda otryggheten bland deras medlemmar bottnar i.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser