Annons

Kom ska du få höra sagor från hela världen

Repetitionerna pågår för fullt i Öresundsteaterns gemytliga lilla salong på Norra Kyrkogränden.
– Vi påstår inte, vi påstår verkligen inte att det vi ska berätta är sant,
men kom ska du få höra,
deklarerar skådespelaren Anders Kungsman som tillsammans med kollegan Per Ullberg övar inför stundade urpremiär av barnföreställningen ”Kom ska du få höra”.
– Under fem tillfällen i vår kommer vi att bjuda på lördagssagor tänkt att passa för den centrumflanerande familjen, säger Anders.

Det blir sagor från hela världen för små och stora öron.
I centrum står en magisk kudde från Marocko och med hjälp av den kan man ta sig till sagans förtrollade värld. Vid premiären den 6 mars kommer stolarna vara bortplockade och istället fylls golvet med kuddar.
– Vi kanske får spara någon stol om det kommer någon äldre, funderar Anders.

Annons
 

Annars är det Per Ullberg som tillbringat många timmar på Landskrona Stadsbibliotek för att hämta inspiration och samla in sagorna.
– Det som slår mig är hur sagor från olika länder kan likna varandra, säger han och utlovar europeiska äventyr, sökande efter rädsla i Turkiet och rent av en fabel från Iran där den lilla fisken vågar simma mot strömmen.

Varje föreställning, kommer vara 35-40 minuter och entrépriset hålls medvetet lågt.
– Det är vårt mål att alla ska kunna besöka oss, säger Anders som på sikt även hoppas kunna knyta teateramatörerna i Harlekin närmre Öresundsteatern.
– Det är ett ansvar vi har. Barnföreställningarna vi gör nu ser vi också som ett startskott på ett berättartema vi kommer att köra under ett par år för att kulminera 2013 i samband med Landskronas 600-års jubileum. Vi har en hel del på gång och det kan säkert inkludera fler.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser