Annons

Landskronahem kallsinniga när Harlekin blir utan lokal

Lagom till Amatörteaterföreningen Harlekins 30-årsjubileum har Landskronahem meddelat att föreningen måste lämna sina ändamålsenliga lokaler på Karlslundstorget.
Efter tio års samarbete med det kommunala bostadsbolaget får nu Harlekin se sig om efter en annan lokal och detta med blott en månads varsel. Landskronahem har andra planer för Karlslundstorget.

Ordföranden i Landskronahems styrelse, Jac Nepérus (FP), säger sig inte vara så insatt i ärendet men berättar att polis, socialförvaltning och ett bibliotek ska in i Nettos gamla lokaler samt de som Harlekin har idag.
Jag vet att vi haft diskussioner om ärendet i höstas och om jag minns rätt så ska vi även ha erbjudit Harlekin en annan lokal men jag är inte säker. Jag ber er därför kontakta Helena Fremle i Landskronahems ledning och fråga henne, säger Jac Nepérus.
I Fremles semesterfrånvaro svarar istället Landskronahems verkställande direktör Göran Jingborg.
Föreningen lever inte upp till de intentioner vi satt upp. Dessutom vill vi ha handlingsfrihet när vi nu ser över situationen med lokalerna runt torget. Även Landskrona BoIS supporterklubb kan hamna i samma sits men den föreningen är en annan huskropp så de är inte med i detta skede.

Annons
 

– Förklaringen vi fått är att vi inte motsvarat fastighetsbolagets förväntningar när det gäller att kontinuerligt rapportera om vår verksamhet till Landskronahem, säger en väldigt besviken Per Eriksson som istället för flyttbekymmer hade tänkt ägna våren åt att producera föreningens jubileumsföreställning på Landskrona teater i mars.
– Den kommer nu att försenas. Harlekin utsattes för åderlåtning 2000 när vi på grund av politiska beslut tvingades bort från centrum och Teaterrestaurangen. Då ställdes det samtidigt höga krav på att vi i den ideella föreningen skulle medverka till integration och annat i Norrestad. Vi kämpade men fick inte alltid gehör av de boende, säger Per och sticker inte under stol med att Harlekin varit i en svacka.
– Men när vi nu äntligen fått skjuts på verksamheten igen, då slåss benen undan, suckar han.
– Det är inte vårt ansvar att måna om föreningslivet det ska kommunen göra. Vi är ett fastighetsbolag, avslutar Göran Jingborg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser