Annons

Äldre kvinna svindlad

En 89-årig kvinna på Storgatan i Landskrona fick vid middagstid på tisdagen en ovälkommen påhälsning i sin lägenhet.
Det ringde på kvinnans porttelefon och en man påstod sig komma från Posten och ville bli insläppt, säger polisens informatör Charley Nilsson. Kvinnan släppte in mannen i trapphuset och lämnade sin lägenhetsdörr på glänt, varvid den okände mannen tog sig in och började i stället prata med kvinnan om hemtjänsten.
Cirka tio minuter senare lämnade mannen lägenheten och hade då också en okänd kvinna i släptåg. Den 89-åriga lägenhetsinnehavaren hade inte sett när denna kvinna tog sig in, berättar Charley Nilsson. Den äldre damens väska samt några ringar saknades efter det oväntade besöket, väskan hittades dock senare utanför huset.
– Mannen beskrivs vara i 30-årsåldern och ganska kraftigt byggd, säger Charley Nilsson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser