Annons

Strålande insats av kickboxarna

I februaricupen som avgjordes i Landskrona i helgen så blev det idel goda resultat utav hemmaklubbens kickboxare.
– Det kändes extra roligt att det gick så bra när det var vi som arrangerade helgens tävling, säger Tony Berglund huvudinstruktör och ordförande i Landskrona Kickboxningsförening

I -55kg så hade Landskrona Caroline Gjedved som gjorde sin andra tävling, hon fick med sig ett silver hem.
– Efter att ha gjort kanonbra matcher, men i finalen blev det tyvärr förlust mot Sverigeettan Kristin Skante från Göteborg.

Annons
 

Klubben hade tre deltagare i viktklassen -69kg.
Det var Christofer Vergut som mötte David Rönn från Ängelholm i kvartsfinalen och gick vinnande ur den striden. I semifinalen fick han se sig besegrad utav klubbkamraten Edwin Pettersson. Edwin gick vidare till final och fick även där möta en klubbkamrat. Det var Marcus Olsson som hade tagit sig till final genom att besegra först Ibrahim Khan från Göteborg och sedan Abo Semaoi från Malmö.
– I finalen som blev en rysare drog Marcus det längsta strået och norpade guldet framför näsan på Edwin. Marcus utsågs även till tävlingens bästa fighter.

I -79 hade Landskrona två deltagare. Debutanten Fredrik Nilsson mötte Sverige ettan Micha Schilcher från Eskilstuna i sin första match. Fredrik krigade på bra men det räckte tyvärr inte mot det mer rutinerade motståndet. Klubbens andra fighter i viktklassen, Kristoffer Uutinen mötte Johan Abrahamsson från Göteborg i semifinalen, efter en jämn match så blev det vinst till Göteborgaren.
– Så det blev två Landskronakillar i matchen om bronset, där Kristoffer med lite mer rutin i bagaget bärgade hem bronset.

En av klubbens mer rutinerade fighters Marcus Johansson i +94 tog sig till final genom att först besegra Michael Pettersson från Furulund och sedan Håkan Karlsson från Majorna i Göteborg. I finalen som blev stundtals väldigt hård och tuff stod Olof Pettersson från Fighter Kickboxning i Göteborg för motståndet, men han kunde inte heller stoppa Marcus som fick hem sig guldet.

Landskrona Kickboxningsförening kunde glädja sig ännu mer efter att tävlingen var avklarad och poängen räknats samman då det stod klart att Landskrona även hade blivit bästa klubb på tävlingen.

Februaricupen är en av de sex förbundstävlingar som arrangeras varje år, det var 75 tävlande anmälda från Västerås i norr till Malmö i söder.
– Det visar att vi håller en hög kvalité här i Landskrona, avslutar Tony Berglund.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser